Maak een afspraak
Wij maken uw dromen waar!
  • Vergunning voor uw zwembad

    Sinds 1 oktober 2010 bestaat er géén aparte vergunning meer voor bouw-, sloop-, milieu- en andere activiteiten. Met de omgevingsvergunning zijn alle losse vergunningen gebundeld tot één vergunning. Deze omgevingsvergunning is gebaseerd op de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsvergunning (WABO).

Bouw vergunning zwembad

Vanwege de WABO is een ‘vergunning zwembad in de tuin’ vaak niet meer nodig is, mits deze niet is voorzien van een overkapping en niet in strijd is met het bestemmingsplan. Dit geldt ook voor een whirlpool en jacuzzi. Deze mogen dus op het erf bij een woning of woongebouw gebouwd worden zonder vergunning, mits ook deze niet van een overkapping is voorzien en niet in strijd is met het bestemmingsplan.

Op het “Omgevingsloket ” online (omgevingsloket.nl) kunt u een vergunningscheck doen. U voert uw locatie en werkzaamheden in, vervolgens ziet u of u vergunningsplichtig, meldingsplichtig of geen van beide bent. Nadat deze check is doorlopen kunt u een eventuele aanvraag indienen (digitaal of op papier) voorzien van enkele tekeningen.

Wilt u weten waar u aan toe bent, neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag of u een ‘bouwvergunning zwembad’ nodig heeft. Zo nodig helpen wij met uw vergunningsaanvraag.