Maak een afspraak
Wij maken uw dromen waar!
  • Luchtbehandeling

    Onze luchtbehandelingssystemen zijn de Hightech oplossing voor een perfect binnenklimaat in de zwembadruimte, nagenoeg geluidloos en onzichtbaar: voor gebruikers die alleen het beste eisen.

    In een wellness ruimte met een binnenzwembad wil men zich prettig voelen. De juiste lucht- en watertemperaturen zorgen hiervoor en niet te vergeten een optimale luchtvochtigheid. De luchtvochtigheid stijgt door het verdampen van het zwembadwater in elk zwembad aanzienlijk. Ook whirlpool, jetstream, douches en dergelijke zorgen voor extra vocht in de lucht. Wordt dit effect niet ongedaan gemaakt dan ontstaat er zeer snel een zwoel en drukkend klimaat, die de behaaglijkheid niet bevordert. Een de zwembadruimte moet tegen hoge luchtvochtigheid beschermd worden. Want niet alleen het comfort telt mee, ook muren, plafond, ramen, houtwerk en dak lopen schade op door vocht en er ontstaat overal groei van schimmels. Om dit te voorkomen bieden wij van Bos Zwembaden diverse systemen voor de luchtbehandeling van zwembadruimtes.

Thermocond Luchtbehandelingsunit

De oplossing: De Thermocond luchtbehandelingsunit speciaal voor privézwembaden en therapiebaden. Deze houdt lucht en vocht volautomatisch op de juiste comfortabele waarde, zorgt voor ventilatie met frisse buitenlucht wanneer dit nodig is en dit tegen de laagst mogelijke energiekosten, want de Menerga Thermocond 29 is duurzaam. De unit is uitgerust met een unieke meervoudige warmteterugwinning d.m.v. een warmte pomp die energie terugwint uit afvallucht en teruggeeft aan verwarming van uw lucht in de zwemzaal en aan zwembadwater.

Voor na-verwarming wordt uw klimaatunit aangesloten op de CV ketel en als u een ‘all electric’- huis heeft zonder aardgas heeft Menerga hiervoor een speciaal type. Welke unit er geschikt is voor uw zwemruimte, wordt door ons zorgvuldig aan de hand van uw bouwtekeningen en uw wensen berekend.

Voor de regeling en bediening is de Thermocond uitgerust met de modernste elektronica welke via de geïntegreerde webserver via internet op afstand door servicetechnici van Menerga uitgelezen kan worden. Voor klanten die volledige controle willen op afstand bijvoorbeeld vanaf een vakantieadres waar ook ter wereld, is de Thermocond klimaatunit te bedienen middels PC of iPad en iPhone.

Menerga beschikt over een uitstekende landelijke servicedienst waardoor u jaren lang profijt heeft van de Thermocond. Wilt u geen lelijke kanalen zichtbaar in uw zwembadruimte dan heeft Menerga de oplossing in huis: de Menerga sleufroosters worden onopvallend weg gewerkt in de vloer, deze zorgen voor een tochtvrije inblaas voor ramen en houden deze condensvrij.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een klimaatsysteem in uw binnenzwembad? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, via onderstaand contactformulier.